Det här är vår story

Välkommen till Byaregårdens Brygghus – där drömmar blir verklighet och smaker berättar en historia!

Det hela började med en åker bakom Byareåsen. Året var 2003, och vi föll pladask för den magiska utsikten över Viskans dalgång. Två år senare stod vi där med ett gammalt timmerhus – köpt på Blocket, förvarat i containrar och redo att pusslas ihop. Ett äventyr? Minst sagt!

Att flytta ut på landet var ingen tillfällighet. Vi ville ha djur – så vi skaffade får, en hund och två katter (som noggrant övervakade fåren, förstås). Snart följde hästarna Sigge och Barbie, och vår lilla gård fick liv.

Men vad gör man när huset är färdigbyggt och ett står tomt? Man startar ett bryggeri! Inspirerade av Kerstin från Fridas Restaurang och drivna av Roberts passion för öl, satte vi igång. Efter svett, tårar och pappersarbete föddes Byaregårdens Brygghus 2010.

Sedan dess har vi inte bara bryggt öl och läsk utan även delat vår passion genom ölprovningar och bryggkurser.

År 2015 tog vi nästa steg – vi öppnade Butik & Café, och därefter vår napolitanska pizzarestaurang, där degen får jäsa i två dygn innan den når vedugnen. Våra pizzor blev snabbt en favorit, och varje sommar fylldes gården av både matglädje och härliga ungdomar som hjälpte oss att driva verksamheten.

Men vi nöjde oss inte där. Vi byggde en välkomstbar, uppgraderade utemiljön och investerade i en större pizzaugn.

Vi planterade våra första vinstockar 2014, och när vi såg potentialen, satte vi ytterligare 6 500 plantor 2022 – Solaris, Muscaris, Rondo och Cabernet Cortis.

Idag, 2025, går vi in i en ny fas. Vi minskar restaurangens öppettider och hoppas på att gårdsförsäljning av alkohol blir verklighet från 1 juni. Vingården får fortsatt kärlek, med ännu fler vinplantor på väg. Och planerna? De tar aldrig slut – men vi berättar mer när tiden är inne.

Välkommen att följa vår resa och smaka på vår passion – en klunk, en tugga, ett minne i taget!

Välkommen till Byaregården, norr om Toscana!

Inger & Robert med personal